Opastettuja matkoja 2020

Armenia on kohde matkaajille, jotka hakevat omaperäisiä kulttuureja ja arvostavat rauhallista ja turvallista ympäristöä kauniissa vuoristomaassa.

Tämä sivun lopusta löydät Armenian kartan ladattavaksi.

KORONAVIRUKSEN VUOKSI KEVÄTKAUDEN MATKAT ON PERUUTETTU. SYKSYN MATKOILLA ON VIELÄ MUUTAMIA PAIKKOJA JÄLJELLÄ. SEURAAMME ARMENIAA TARKASTI JA ILMOITAMME TURVALLISESTA MATKUSTUSTILANTESSTA.

Lomalinja, www.lomalinja.fi , puh. 010-289 8118 (Tampere) ja 010-289 8122 (Helsinki)

Armenian vuoriston aarteita 26.9.-4.10.2020

Pohjois-Armenian sykähdyttäviä maisemia, idyllisiä kyliä ja arkaaisia luostareita ja linnoituksia. Pieni vuoristomaa kätkee syliinsä ikiaikaisen kulttuurin. Ohjelmassa myös jonkin verran patikointia. Maaseudun rauha ja jylhät vuoristomaisemat sekä kaupunkien moderni elämänmeno luovat kiehtovia kontrasteja elämästä idän ja lännen yhtymäkohdassa. Armenialaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan johdattaa asiantuntijaopas Wilhelmiina Virolainen.

Armenia – Kaukasuksen kulttuurin helmi 5.-13.9.2020

Jylhän kaunis luonto vuoristoineen, ihmisten ystävällisyys ja kansan   traaginen historia jättävät lähtemättömän matkamuiston, kulttuureista   kiinnostuneet ja maailmanmatkaajat ovat kirjoittaneet vieraskirjaan yli   10 vuoden aikana.  Tutustuminen ikivanhoihin perinteisiin, maaseudun elämään ja   pääkaupungin moderniin vilskeeseen vievät aikamatkalle. Armenian traditiot, historia ja nykypäivä avautuvat maan itsenäistymisen ajoista lähtien siellä työskennelleen Marianne Tillmanin opastuksella.

JÄRJESTÄMME MYÖS RÄÄTÄLÖITYJÄ  ERIKOISMATKOJA AMMATTI- JA HARRASTERYHMILLE VUODELLE 2021, kuten aeammin.

  *************************************************************************************************************************************************************************************                                                                          

Matkoja järjestävät myös mm. 

@ Olympia Kaukomatkat www.olympia.fi puh. 09-696 2770

järjestää kiertomatkoja 

@ Matkamieli www.matkamieli.fi puh 09 - 58 400 420

- järjestää patikointimatkoja

EU:n kansalaiset eivät tarvitse viisumia Armeniaan. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Sää nyt Jerevanissa

Matkaohjelma on esimerkiksi:

1. pv Saapuminen Jerevaniin, majoitttuminen hotelliin tai vierastaloon läheisessä pikkukaupungissa tai vuoristokylässä.

2. pv Garni on Armenian ainoa alkuperäiseen muotoonsa restauroitu pakanatemppeli 100-luvulta. Armenian otettua kristinuskon valtionuskonnokseen vuonna 301 Garni roomalaistyyppisine kylpylöineen oli kuninkaiden kesäasunto vuosisatojen ajan. Garni sijaitsee silmiä hivelevän vuoristomaiseman ympäröimänä vuorenrotkon reunalla. Geghard luola-luostari on syntynyt 200-luvulla, jolloin silloiset munkit löysivät asuinsijansa vuoriston luolista. Pääkirkko lienee rakennettu 1200-luvulla. Ympäröivissä vuorenseinämissä on useita kappeleita. Akustiikka joissakin luolakappeleissa on huikea. Vuorenseinämiä koristavat lukuisat khachkar-kiviristit rinneluolien välissä.

3. pv Pääkaupunki - Jerevanin asukasmäärä on yli miljoona. Aiemmin kuin Rooma perustettu Jerevan antaa erinomaisen kuvan Armenian ikivanhasta historiasta  modernissa ja vilkkaassa kehityksessä. Kaikki nämä elävät harmoniassa ja ristiriidassa keskenään taustallaan Ararat-vuoren dramaattinen maisema. Kaupungissa voi kävellä turvallisessa ilmapiirissä tutustuen taidegallerioihin. museoihin, designliikkeisiin ja istahtaen puistokahviloihin.

4. pv Echmiadzin on Armenian Apostolisen kirkon keskus, 20 kilometrin päässä Jerevanista. Echmiadzin on yksi ensimmäisiä kristillisiä kirkkoja maailmassa. Se rakennettiin armenialaisen pyhimyksen Gregoryn näyn pohjalta 300-luvulla. Katedraali entisöintiin vuonna 2001.

5. pv Jerevanista tunnin ajon päässä sijaitsee Sevan-järvi 2000 metrin korkeudessa. Sen kristallisen kirkas vedenpinta vaihtaa väriänsä turkoosista siniseen päivän mittaan. Sevan on suosittu armenialaisten lomapaikka kesällä. Järvessä tarkenee suomalainen uimaan touko-lokakuussa. Sevan on kuuluisa maukkaasta siiastaan, jota armenialaiset kutsuvat “prinssien kalaksi”.

6. pv Khor Virap. Silkkitie Aasiasta Eurooppaan kulki Armenian halki. Jerevanista kaakkoon tunnin ajomatkan päässä on ”Syvä Kuilu” Turkin rajan pinnassa. Khor Virapia pidetään Armenian kristinuskon kehtona. Kristinuskon julistaja Gregory Valontuoja oli julman kuninkaan Tiridates III vankina kukkulaan kaivetussa montussa 200-luvulla.

7. pv Amberd linnoitusraunio sijaitsee 2300 metrin korkeudessa runsaan tunnin ajomatkan päässä Jerevanista. Linnoituksen perusti Pahlavounin suvun prinssit 700-luvulla. Sinne rakennettiin palatsin lisäksi vesijohdot Aragats-vuorelta. Raunion ympäristössä on tilaisuus nauttia raikkaasta vuoristoilmasta upeiden vuoristomaisemien ympäröimänä.

Lataa Armenian kartta (PDF)